Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą  to kolejna wariacja szybkiego obiadu z makaronem w roli głównej. Przygotowanie go zajmie Ci nie więcej niż 25 minut.

Składniki – Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

  • 50 g Makaron pełnoziarnisty
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 1 g Pieprz czarny
  • Czosnek
  • 50 g Ser gorgonzola
  • 200 g Szpinak, mrożony (może także być świeży

 

Przygotowanie Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

 
 

Czas przygotowania: 20 minut

  • Ilość porcji: 1 porcja
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 1 porcja z przepisu

Wartość energetyczna422 kcal Białko ogółem20.90 g Tłuszcz21.26 g Węglowodany ogółem40.45 g Błonnik pokarmowy8.80 g Sód739.75 mg Sól0.11 g Potas521.29 mg Wapń418.43 mg Fosfor241.13 mg Magnez99.21 mg Żelazo4.72 mg Cynk2.50 mg Miedź0.17 mg Mangan0.55 mg Jod0.25 μg Witamina A1370.27 μg Retinol0.00 μg β-karoten7678.10 μg Witamina D10.50 μg Witamina E4.12 mg Tiamina0.17 mg Ryboflawina0.31 mg Niacyna0.95 mg Witamina B60.46 mg Foliany308.97 μg Witamina B120.60 μg Witamina C85.40 mg

  • Bogate w:  białko, błonnik, wapń, foliany

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:

 

Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga

Dietetyk Katowice

mgr Kamila Dyndor

FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice

 

Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA