Fit placuszki bananowe

Fit placuszki bananowe

Fit placuszki bananowe

Fit placuszki bananowe

Fit placuszki bananowe polecają się na śniadanie. Są szybkie w przygotowaniu, słodkie i sycące! Świetnie źródło potasu, magnezu i błonnika.

Składniki – Fit placuszki bananowe

  • 50 g Jaja kurze całe – 1 sztuka
  • 30 g Mąka pszenna, typ 1850 – 2 płaskie łyżki
  • 120 g Banan – 1 sztuka
  • 10 ml Olej rzepakowy – 1 łyżka

Przygotowanie

Czas przygotowania: 10 minut
  • Ilość porcji: 1 porcja
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 1 porcji z przepisu
Wartość energetyczna374 kcal Białko ogółem11.02 g Tłuszcz15.90 g Węglowodany ogółem49.50 g Błonnik pokarmowy5.28 g Sód72.60 mg Sól0.18 g Potas642.50 mg Wapń40.90 mg Fosfor214.50 mg Magnez75.00 mg Żelazo2.63 mg Cynk2.02 mg Miedź0.25 mg Mangan1.24 mg Jod8.11 μg Witamina A145.60 μg Retinol135.00 μg β-karoten64.10 μg Witamina D0.85 μg Witamina E3.75 mg Tiamina0.21 mg Ryboflawina0.42 mg Niacyna2.59 mg Witamina B60.57 mg Foliany91.60 μg Witamina B120.80 μg Witamina C10.80 mg
  • Bogate w: błonnik, potas, magnez

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:   Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga Dietetyk Katowice mgr Kamila Dyndor FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice  
Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA