Bób z dodatkami

Bób z dodatkami

Bób z dodatkami

Bób z dodatkami

 

Bób z dodatkami to propozycja na obiad. Większość osób je bób samodzielnie, bez dodatków. Tutaj proponuję bób z dodatkami, aby był to lepiej zbilansowany posiłek.

Składniki – Bób z dodatkami

 
  • 1000 g Bób
  • 420 g Cebula – 3-4 sztuki
  • 980 ml Kefir, 2% tłuszczu – 4 szklanki
  • 25 ml Oliwa z oliwek – 2, 5 łyżki
  • Pieprz czarny, do smaku
  • 140 g Pietruszka, liście
  • Sól biała, do smaku
 

 

Przygotowanie Bób z dodatkami

 
 
 

Czas przygotowania: 15 minut

  • Ilość porcji: 4 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 4 porcje z przepisu

Wartość energetyczna1684 kcal Białko ogółem116.36 g Tłuszcz50.76 g Węglowodany ogółem227.80 g Błonnik pokarmowy70.96 g Sód8292.48 mg Sól20.80 g Potas5288.12 mg Wapń1990.84 mg Fosfor1473.60 mg Magnez526.36 mg Żelazo29.72 mg Cynk21.40 mg Miedź2.36 mg Mangan5.28 mg Jod605.68 μg Witamina A1708.04 μg Retinol137.20 μg β-karoten9452.12 μg Witamina D0.28 μg Witamina E12.84 mg Tiamina1.48 mg Ryboflawina2.40 mg Niacyna35.68 mg Witamina B61.68 mg Foliany1808.44 μg Witamina B124.92 μg Witamina C594.00 mg

  • Bogate w: białko, błonnik, potas, witamina C, żelazo, foliany

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:

 

Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga

Dietetyk Katowice

mgr Kamila Dyndor

FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice

 

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA