Zupa czosnkowa

zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

 
 

Zupa czosnkowa to bogatobiałkowa zupa. Z powodzeniem nadaje się na zbilansowany obiad. Jest szybka w wykonaniu, a do tego bogata w wapń.

Składniki – Zupa czosnkowa

 
  • 35 g Chleb pełnoziarnisty żytni
  • 90 g Czosnek
  • 100 g Jaja kurze całe
  • 250 g Jogurt naturalny typu greckiego lekki
  • 2 g Liść laurowy, suszony
  • 20 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 5 g Natka pietruszki
  • 5 g Pieprz czarny
  • 100 g Ser typu „Feta”
  • 2 g Sól biała
  • 15 g Tymianek, świeży

Przygotowanie Zupa czosnkowa

 
 
 

Czas przygotowania: 30 minut

  • Ilość porcji: 2 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 2 porcje z przepisu

Wartość energetyczna853 kcal Białko ogółem53.84 g Tłuszcz35.24 g Węglowodany ogółem83.58 g Błonnik pokarmowy8.93 g Cholesterol449.00 mg Sód2058.71 mg Sól5.08 g Potas857.53 mg Wapń741.06 mg Fosfor749.72 mg Magnez114.25 mg Żelazo9.10 mg Cynk5.33 mg Miedź0.57 mg Mangan2.03 mg Jod57.79 μg Witamina A455.08 μg Retinol395.00 μg β-karoten573.75 μg Witamina D2.20 μg Witamina E1.64 mg Tiamina0.31 mg Ryboflawina1.15 mg Niacyna1.66 mg Witamina B60.42 mg Foliany112.70 μg Witamina B122.70 μg Witamina C59.10 mg

  • Bogate w: białko, wapń

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:

 

Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga

Dietetyk Katowice

mgr Kamila Dyndor

FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice

 

Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA