Omlet po grecku

Omlet po grecku

Omlet po grecku

Omlet po grecku

  Omlet po grecku to omlet z fetą i szpinakiem. Przepis jest na 2 porcje, jednak dla osób o większym zapotrzebowaniu energetycznym może posłużyć jako 1 porcja. Omlet może być spożywany samodzielnie lub w towarzystwie razowego pieczywa. Z uwagi na mała ilość warzyw w omlecie należy dołożyć ich osobno na talerz.

Składniki – Omlet po grecku

  • 50 g Cebula czerwona
  • 200 g Jaja kurze
  • 10 ml Olej rzepakowy lub oliwa z oliwek
  • 50 g Ser sałatkowo-kanapkowy półtłusty
 

Przygotowanie Omlet po grecku

Czas przygotowania: 10 minut
  • Ilość porcji: 2 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 2 porcje z przepisu
Wartość energetyczna482 kcal Białko ogółem32.10 g Tłuszcz35.60 g Węglowodany ogółem8.00 g Błonnik pokarmowy0.85 g Sód285.00 mg Sól0.71 g Potas326.50 mg Wapń106.50 mg Fosfor415.00 mg Magnez28.00 mg Żelazo4.65 mg Cynk3.64 mg Miedź0.15 mg Mangan0.15 mg Jod19.90 μg Witamina A545.00 μg Retinol540.00 μg β-karoten32.00 μg Witamina D3.40 μg Witamina E4.19 mg Tiamina0.13 mg Ryboflawina1.08 mg Niacyna0.22 mg Witamina B60.25 mg Foliany130.00 μg Witamina B123.20 μg Witamina C3.00 mg
  • Bogate w:  białko

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:   Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga Dietetyk Katowice mgr Kamila Dyndor FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice  
Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA