Zupa ogórkowa z twarogiem

Zupa ogórkowa z twarogiem

Zupa ogórkowa z twarogiem

Zupa ogórkowa z twarogiem

  Zupa ogórkowa z twarogiem to mniej znane, ale bardzo ciekawe połączenie smaków. Przygotowana jest bez mięsa, aby wzbogacić ją w ilość białka dodano twaróg.

Składniki – Zupa ogórkowa z twarogiem

  • 50 g Jogurt naturalny typ grecki
  • 45 g Marchew
  • 240 g Ogórek kwaszony
  • 2 g Pieprz czarny
  • 40 g Pietruszka, korzeń
  • 35 g Por
  • 100 g Ser twarogowy półtłusty
  • 3 g Sól biała
  • 180 g Ziemniaki

Przygotowanie Zupa ogórkowa z twarogiem

Czas przygotowania: 30 minut
  • Ilość porcji: 2 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 2 porcji z przepisu
Wartość energetyczna397 kcal Białko ogółem28.71 g Tłuszcz10.09 g Węglowodany ogółem51.40 g Błonnik pokarmowy8.30 g Cholesterol17.00 mg Sód2968.30 mg Sól7.42 g Potas1497.48 mg Wapń204.33 mg Fosfor452.20 mg Magnez189.37 mg Żelazo3.32 mg Cynk4.13 mg Miedź0.51 mg Mangan1.22 mg Jod81.14 μg Witamina A881.14 μg Retinol34.00 μg β-karoten5078.05 μg Witamina D0.09 μg Witamina E1.40 mg Tiamina0.27 mg Ryboflawina0.65 mg Niacyna3.98 mg Witamina B60.80 mg Foliany197.54 μg Witamina B120.80 μg Witamina C65.00 mg
  • Bogate w: białko, potas, witamina C

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:   Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga Dietetyk Katowice mgr Kamila Dyndor FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice  
Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA