Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne to pomysł na tradycyjne chili con carne w wersji wegetariańskiej. Jedna porcja to tylko 270 kcal. Najlepiej podawać z ryżem.

Składniki – Chili sin carne

  • 50 g Cebula
  • 10 g Czosnek
  • 240 g Fasola konserwowa czerwona
  • 20 ml Olej rzepakowy
  • 6 g Papryka chili
  • Czerwona papryka 120 g
  • Zielona papryka 120 g
  • Żółta papryka 120 g
  • 400 g Pomidory w puszce
  • 2 g Kmin rzymski, suszony
  • 2 g Oregano, suszone
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Sól biała
  • Cynamon
  • 280 g Kukurydza, konserwowa
  • 400 g Przecier pomidorowy

Przygotowanie Chili sin carne

Czas przygotowania: 40 minut
  • Ilość porcji: 4 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 4 porcji z przepisu
Wartość energetyczna1072 kcal Białko ogółem47.09 g Tłuszcz28.38 g Węglowodany ogółem174.32 g Błonnik pokarmowy33.86 g Cholesterol0.00 mg Sód3726.20 mg Sól2.89 g Potas3741.67 mg Wapń367.12 mg Fosfor634.28 mg Magnez268.01 mg Żelazo15.52 mg Cynk3.68 mg Miedź1.29 mg Mangan1.84 mg Jod28.06 μg Witamina A833.13 μg Retinol0.00 μg β-karoten5354.12 μg Witamina D0.00 μg Witamina E19.39 mg Tiamina0.59 mg Ryboflawina0.65 mg Niacyna13.23 mg Witamina B62.14 mg Foliany270.69 μg Witamina B120.00 μg Witamina C628.72 mg
  • Bogate w: błonnik, potas, białko,

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:   Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga Dietetyk Katowice mgr Kamila Dyndor FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice  
Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA